Wietolie geneest niet ‘zomaar’ kanker!

Nu mijn vriend alweer ruim een half jaar niet mild uitgezaaide kanker heeft, word ik regelmatig getipt over de wonderen van wietolie. Hiervoor onze dank, want liever een tip te veel dan te weinig.

Nu leven wij niet onder een steen, zijn niet vies van een experimentje en is CBD-olie al sinds ‘week 1’ in huis. Inmiddels hebben we hier ook alweer zeker een kwartaal een flesje van de puurste wietolie – 100% dus – staan. Want ja, niet geschoten is altijd mis en het werkt ook prima tegen diverse bijverschijnselen van de chemo.

Waar ik van walg

Op social media, en dan met name op Facebook, zie je alsmaar berichten over kankers die als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Dit soort berichten zijn vaak één op één gekopieerd (stukje tekst kopiëren en op Google invoeren en je ziet hoe erg dit is) waardoor bronnen vaak zoek zijn en dan missen ze in de regel ook nog – en dat vind ik het allerergste – iedere nuance.

Dit soort berichten geven vooral valse hoop in plaats van genezing, leiden vaak tot onrust en strijd tussen patiënt en betrokkenen om hem of haar heen* en zorgen ook nog eens dat een deel van de patiënten zich er totaal voor afsluit – wat ook weer niet goed en gewenst is.

Voor mij zijn dit bij elkaar meer dan genoeg redenen om eens op te schrijven wat ik hiervan vind en dit met onderstaande punten te beargumenteren. Allemaal in de hoop dat jij het vanaf nu ook doorhebt.

*Check bijvoorbeeld het verhaal van Sylvia Millecam eens – zij gebruikte misschien dan wel geen wietolie, géén idee, maar ie-der-een in haar omgeving had een mening. Zelfs ver erbuiten.

Nuchter verstand

Alsjeblieft, gebruik je hoofd! Wie zegt dat Annekes tot in de botten van haar voeten uitgezaaide borstkanker hetzelfde reageert als het eerste onrustige moedervlekje van Henk? Daarnaast zijn er factoren te over (waarvan ik er straks zeven noem) waardoor ieder geval uniek is en ook ieders verloop van de ziekte uniek is.

Dit soort berichten op sites waar het vaak alleen te doen is om de Click Through Rate en dus om de advertentie-inkomsten, geven naar mijn mening daarom dan ook veel te veel valse hoop. Eigenlijk heel gemeen. Ik roep je hierbij op om die onzin nóóit meer te lezen, laat staan te delen.

Valse verwachtingen en wanhoop

Erger nog: door dit soort berichten begrijpen mensen in de directe omgeving uiteindelijk totaal niet waarom Anneke tóch kiest voor reguliere chemo en ziet dat als een verloren kans op die wonderbaarlijke genezing waarover ze lazen. Eindeloze discussies volgen met boosheid, wanhoop en soms ruzies als gevolg. Allemaal zaken waar niemand op zit te wachten, zeker niet op zo’n moment.

En dat allemaal terwijl – ja, let op! – wij dus helemaal ‘niets’ weten!!! Wij weten allemaal niet om welk type kanker het bij Anneke exact gaat. We weten niet of het over een Anneke of over een Henk ging, die post op Facebook. En we weten ook niet zeker of wietolie nou wel of niet werkt, en we weten al vaak al helemaal niet welk type (menging) er dan is gebruikt. Wel een essentieel detail.

Aarrgh… ik kan mij hier zo kwaad over maken, maar goed. Klik hier voor wat de beste formule zou moeten zijn.

Huiswerk gedaan, maar ik ben echt geen expert

Je snapt dat ik het afgelopen half jaar iets verder in de ins en outs van wietolie ben gedoken dan het lezen van de succesverhalen op Facebook. Hierdoor kan ik er inmiddels wel wat over vertellen, maar helaas: ik ben nog steeds geen expert!!!

Toch gaat dit vooral over nuchter nadenken en kritisch zijn. Kritisch zijn naar wat je leest, wat je gelooft, kijken naar wat wel en vooral naar wat niet verteld wordt. En zo weet ik ondertussen genoeg om je te vertellen dat wietolie niet dé genezing is van ALLE kankers. Let op: ‘NIET van ALLE’!

Waarom geneest wietolie niet ALLE kankers?

Eerst een stukje nuchter nadenken:

  • Geen mens heeft exact hetzelfde dna.
  • Bijna niemand leeft op exact dezelfde locatie. En zeker niet een heel leven.
  • Niet iedereen heeft in zijn leven exact hetzelfde gedaan en hetzelfde gegeten bewogen en gedacht.
  • Er zijn iets van 200 soorten kanker, allemaal verschillend.
  • Geen enkele tumor zit op precies dezelfde plek.
  • Geen enkele tumor heeft – indien uitgezaaid – exact dezelfde uitzaaiingen.
  • En tot slot: de rol van leeftijd (lees: celveroudering).

Dus ik kom zo al op zeven factoren en er zijn er nog meer, maar die gaan voor jou en mij te ver en voegen hier weinig toe.

Maar bedenk je wel dat, naast de genoemde punten, jij en ik – vanaf een bepaalde leeftijd – waarschijnlijk al aardig wat (sympathieke) kankercellen hebben. Dit is gewoon zo, maar als we gezond zijn komen en gaan deze cellen zonder dat we het ooit weten of te weten komen.

Daarom heb ik ook mijn twijfels of een vroege ontdekking van kanker en deze dan direct te lijf gaan met chemo, nou wel de manier is om deze cellen op te ruimen. Het lichaam kan en doet immers zelf ook heel veel, zeker als je het een handje helpt en niet tegenwerkt. Maar dat is een ander mooi onderwerp.**

Dit allemaal beseffend, kunnen we toch niet anders zeggen dan dat we nooit weten of het nou alleen aan de wietolie lag?

**Aanvullende noot juli 2019:
Google hiervoor anders eens op ‘HEAL documentaire’. De documentaire uit 2017 gaat over mensen die zichzelf van diverse welvaartsziekten en kanker genazen en is momenteel te bekijken op Netflix

Beeld bij blog: Wietolie geneest niet 'zomaar' kanker - Nancy Moorman contentmaker met inhoud - Den Haag

Waanzinnige hoeveelheden

Heb je enig idee hoeveel wietolie je moet gebruiken voor het gewenste effect op de kankercellen?

Het antwoord is: waanzinnige hoeveelheden.

Ter vervanging van een chemokuur moet je zoveel wietolie gebruiken dat je apathisch wordt. Zo waanzinnig veel dat je een zeer grote kans hebt op psychoses, angstaanvallen, et cetera, et cetera.

Zo neemt een man die ik sprak (maar) twee druppels anaal middels een capsule. Bij drie krijgt hij al paniekaanvallen en die krijgt hij ook ook als hij ze niet anaal neemt. En dat lukt hem ook nog eens alleen voor het slapen gaan, overdag lukt niet.
Mijn vriend zit op drie druppels per dag en verdwijnt in een vacuüm – soms o.k., maar soms is hij er ook wel helemaal klaar mee.

In beide gevallen gebruiken deze mannen nog geen 5% van wat je nodig hebt. Nog geen één twintigste!!! Nou succes.

Je begrijpt dat dit voor alleenstaande mensen niet te doen is en voor de meesten gaat het ook niet zonder psychische begeleiding. In het oosten van het land kon je kuren met wietolie en werd je dan ook 24/7 psychisch begeleid. De link kan ik niet meer vinden.

Chemokuur vervangen door wietolie doe je dus niet zomaar even. Zonder psychische zorg – laat staan in je uppie – is het gewoon niet te doen! Maar zie jij dit terug in de verhalen? Ik niet!

Dure actie

Voor de gemiddelde man is wietolie in de aanbevolen hoeveelheden ook financieel niet te doen. Wij hebben een flesje met 5 gram á 90 euro. Minimaal 1 gram per dag is het advies en dan kom je uit op 126 euro per week. Dat is ruim 500 euro per maand!!!

Volg je daarnaast het advies om biologisch te eten (wat wel zo verstandig is om de kankercellen te bevechten), dan is dit samen voor de gewone man al snel niet meer te betalen. Alhoewel je wel weer geld uit zou sparen door alles wat dierlijk is, te laten staan. Ook dit wordt in het niet-reguliere circuit bij kanker geadviseerd. Maar goed, als je het niet kunt betalen, heb je gewoon vette pech. Helaas. Mazzel!

De eerder genoemde kuur in het oosten van het land was vast nog veel duurder want 24/7 psychologische begeleiding zal me ook een lieve duit kosten.

Met voeding je tumor onder controle

Voeding, beweging en mindset doen ook heel veel bij kanker en worden ook vaak (heel stil) aangewezen als de oorzaak. Helaas wordt de oorzaak in de regel door de meeste oncologen en de reguliere zorg genegeerd, hooguit benoemd als ‘samenloop der omstandigheden’ of ‘je hebt gewoon pech’.

En daarmee lijkt ieder nader onderzoek naar oorzaak en gevolg in de kiem gesmoord. De focus ligt nu vooral op genezing. Genezing met pilletjes en poedertjes, soms een infuusje en indien nodig wat aanvullend snijwerk. Daarvoor hebben medici immers ook gestudeerd. Het zijn geen analisten of onderzoekers naar oorzaken. Ieder zijn vak.

Maar wat we eten, onze beweging en onze stress spelen wel een rol in het ontstaan van menig type kanker én in de (eventuele) genezing. Let op: niet menig type, niet alle!!!
Maar weerbaarheid en herstel hebben beide te maken met het zo sterk mogelijk houden van je lichaam en dus van je immuunsysteem. En dat doe je niet met een slechte levensstijl. Dat snappen we allemaal.

En mag ik wel ‘genezing’ zeggen of moet ik zeggen: het onder controle houden van de cellen in ons lichaam? Als er boven een bepaalde leeftijd toch alsmaar kankercellen komen en gaan?
Anyway: er is iemand die 30 jaar geleden (en dat is dan ook wel het extreemste verhaal dat ik hoorde, wel van die mevrouw haar zoon) de diagnose kanker kreeg en reguliere behandeling weigerde. Ze leeft nog steeds en heeft met name met voeding de tumor doen stoppen in de groei.

Wellicht was als deze specifieke dame ook nog wietolie had gebruikt, de tumor wel helemaal verdwenen. Wie zal het zeggen? Maar hoe zat het 30 jaar geleden met haar zeven factoren die ik eerder noemde?

Aanvullende noot juli 2019:
Inmiddels heeft de vriend van mijn vriendin in Engeland zijn vorm van maagkanker doen verdwijnen. Hij gebruikte hiervoor geen wietolie, maar ging wel op streng dieet met rauw voedsel. Daarnaast mediteerde hij enorm veel.
Na iets van vijf jaar konden de artsen niet anders dan constateren dat de cellen niet meer te zien waren. Dit is nu ruim twee jaar geleden en het gaat nog steeds goed. Wonderbaarlijke genezingen bestaan, maar het is heel hard werken… als het überhaupt een kans heeft.

Wietolie, voeding, et cetera

Je snapt: ik ben er zeker van overtuigd dat wanneer je zowel wietolie gebruikt als je dieet én je levenswijze aanpast (als dat nog nodig mocht zijn), er heel veel mogelijk is. Maar om daar nou mee te beloven dat je ook écht geneest en (vooral) iedereen geneest… dat gaat mij veel en veel te ver.
Dus laten we vanaf nu dit soort berichten niet meer domweg delen. Deal?

Toch ben ik wel voor wietolie

Ja, ik flip er ook van hoe de wereld in elkaar steekt en de ‘big pharma’ alles controleert. Ik flip er ook van dat voor dit soort partijen wietolie en andere natuurlijke alternatieven niet rendabel genoeg zijn voor serieus onderzoek.
Toch zijn er wel gerenomeerde medische instellingen die dit onderzoeken. Het gaat alleen vreselijk traag… en wellicht hebben zij redenen genoeg om eerst olijfolie en kurkuma verder te testen met de budgetjes die zij wel hebben. Weet jij veel. Oordelen en stemmingmakerij is zo makkelijk. Doneren ook!

Wondermiddel ja of nee?

Zelf ben ik ervan overtuigd dat wietolie een medicinale werking heeft en je het vooral moet proberen bij heel veel uiteenlopende kwaaltjes, aandoeningen en ziektes. 

CBD-olie is legaal te koop bij steeds meer drogisten. Voor wietolie kun je terecht bij Stichting Mediwiet en bij diverse particulieren die de olie als een soort van ‘roeping’ maken (maar pas op voor handelaartjes).

Ook kan de behandelend arts (mildere) wietolie voorschrijven en krijg je het – wanneer aan alle eisen is voldaan – de wietolie vergoed.

Dus ja, ik zou het zeker eens bestuderen en kijken of wietolie jou kan helpen en zo ja, gewoon een kans geven. Maar laten we alsjeblieft stoppen met ongenuanceerde berichten op internet domweg voor waarheid aan te nemen, laat staan te delen. Alsjeblieft!

Meer lezen

Meer lezen kan geen kwaad. Google zelf even of lees dit eens: http://www.warriorsforhealth.com/cann-kanker.html

Direct terug naar home.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *